torstai 9. huhtikuuta 2015

Ruusujen värjäysOlin kauan halunnut päästä kokeilemaan ruusujen värjäystä joten eilen sitten ostin kaupasta pirkan valkoisia ruusuja. Kaivoin kaapista snapsilaseja ja laitoin jokaiseen lasiin vettä ja elintarvikeväriä. Halkaisin ruusut ohjeen mukaan ja asettelin kaikki ruusut laseihin.
Koko iltana ei oikein tapahtunut mitään, vaikka jo kolmen tunnin kuluttua PITÄISI alkaa tapahtua värin muutoksia. Mutta EI. Jätin ruusut yön ylitse laseihin. Aamulla ruusut näyttivät hieman kuukahtaneilta MUTTA värimuutokset oli huomattavissa.. heikosti.


                        Ennen                                      jälkeen

 Eipä oikein onnistunut. Sitten löysinkin hyvän videon: Rainbow roses. FAKE?
Voipi olla, että oon käyttäny väärää elintarvikeväriä. En tiedä, en tiedä.
Mutta tosiaan tässä alla nuoren miehen kokeilu värjätä ruusuja, hää kyl onnistu paremmin siinä ko minä :D En suosittele tuhlaamaan rahaa ruusuihin ja tuhota ne sitten. Mutta tosiaan, voihan joku haastaa itsensä ja kokeilla. JOS onnistut tässä niin linkkaa/lähetä minulle kuva!!!
Peukkuja haasteen vastaan ottajille, Mirka <3
3 kommenttia:

 1. Jos ruusut kuolee niin onkohan nuo elintarvikevärit kovin turvallisia ��..Mites vesivärit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan et nuo vesivärit on kuitenkin hieman "vaarallisempia", sillä elintarvikevärit on suunniteltu ruuan värjäämiseen. :D

   Poista
 2. Itse tein varsiin uudet imupinnat ja terävällä veitsellä raaputin pintaa pois jonkun matkaa, että imee vettä. Jo muutaman tunnin jälkeen alkoi huomata muutoksia ja seuraavana päivänä oli tosi nättejä. Itse käytin nestemäistä elintarvikeväriä (toki vain yhdellä värillä) - joka oli jo mennyt vanhaksi ;)

  VastaaPoista