sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Euroviisut 2015

Lauantain mentiin Jeren ja Janin kanssa seuraamaan euroviisuja Petrille.
Hämmästykseksi kuulimme, että osa top vitosestamme olikin jo pudonnut.
Top vitosemme pääset katsomaan TÄÄLTÄ!

Minä kannatin siis Georgiaa, Romaniaa ja Israelia. Mikään noista kolmesta ei päässyt kärkivitosen joukkoon, vaikka kovasti olin sitä mieltä että pääsee. Israel pääsi sijalle 9 pisteillä 53, Georgia sijalle 11 pisteillä 51 ja sijalla 15 oli Romania pisteillä 35. Näillä ei ollut mahollisuuttakaan voittaa.

Kärkikolmikosta voittoon toivoin Italiaa, joka tuli kolmanneksi pisteillä 292.
Pisteiden jaon alku meni miten meni.. Venäjä alkoi saamaan todella paljon pisteitä. Sitten alkoi toivo pilkottamaan, mutta vain hetkeksi. Italia ei vain noussut. Ensimmäisestä sijasta taisteli oikeastaan vain kaksi, Venäjä ja Ruotsi.


                       Kun Italia oli ns poissa pelistä aloin kannattamaan Ruotsia, joka voittikin viisut ylivoimaisesti, ei kuitenkaan rikkonut 2009 voittajan Alexander Rybackin (Norja) piste-ennätystä. Mielestäni Rybac on ollut kaikkein aikojen paras voittaja. Tyyliin kingien kingi ja viisujen viisu :D

   

Suomi euroviisuissa
~ Pertti Kurikan nimipäivät - Aina mun pitää. Hitti vai huti -äänestys löytyy oikealta. Mielestäni oli todella rohkeaa ja erilaista pistää punk bändi viisuihin. Mutta kyseessä on siis euroviisut, jossa biisi ja esiintymistapa ratkasee. Koko show merkitsee. Ei ihan loppuun asti ajateltu. Kai Suomi vain toivoi erilaisuuden voittavan, niinkuin viimekin vuonna.

 
Suomalaiset (ainakin bändin tietävät ihmiset) tietävät myöskin bändin jäsenten olevan kehitysvammaisia ja ovat luultavasti kuulleet bändin koko tarinan jne MUTTA mitenkä kun tällainen bändi laitetaan euroviisuihin, kun miljoonat silmäparit katsovat ympäri maailmaa tätä Suomen edustajaa tietämättä miten asiat on. En halua kuulostaa miltään vammaisia väheksyvältä ihmiseltä, mutta veikkaan kylmän viileesti ulkomaalaisten ihmetelleen että mitä helevettiä.

Millaisenköhän kuvan maailma oikein saa Suomesta. Johan luullaan että Suomessa on talvi aina ja jääkarhut kulkevat kaduilla ja mitähän muuta :D Tämä siis ei TODELLAKAAN ollut millään pahalla joten asiallisia kommentteja kiitos :)) Voit vastata seuraaviin kysymyksiin kommenteissa :)

Kysymykset:
Mitä mieltä sinä olet Pertti Kurikan nimipäivistä?
Mitä maata sinä kannatit?
Mikä maa olisi ansainnut mielestäsi voiton?
Vaikuttiko politiikka euroviisujen ääniin?
Käy myös vastaamassa kyselyyn:
Suomen edustaja: Hitti vai Huti?
Valittiinko oikea bändi edustamaan maatamme, anna äänesi!

xoxo Mirde


4 kommenttia:

 1. En oikee euroviisuja sillai seuraa, mutta jouduin sitä finaalii kattoo "pakolla" eilen synttäreillä. :--D

  Mitä mieltä sinä olet Pertti Kurikan nimipäivistä?
  - En oikeestaan mitään mieltä... En oo kuullu alusta loppuun sitä vielä, mutta kuulin eilen siitä hieman omanlaisen version, ku pari tyyppii innoissaa lauleli sitä. Biisi poikkeaa muista euroviisun rakkauslauluista, mutta toisaalta ei se haittaakaan.

  Mitä maata sinä kannatit?
  - En nähnyt kaikkia esityksiä, mutta tykkäsin Viron ja Venäjän lauluista ainakin.

  Mikä maa olisi ansainnut mielestäsi voiton?
  - En oikee tiiä, mutta mun mielest Ruotsilla ei mitenkään erityisen hyvä laulu ollut.

  Vaikuttiko politiikka euroviisujen ääniin?
  - No en jaksa uskoo ainakaan siihen, mutta mitä ymmärsin, niin Venäjälle oltiin vissii buuattu, et aika epäreiluu ja rasistista. Polinalla on kuitenkin kaunis ääni, joten tais sen kansalaisuus häiritä joitain... En ymmärrä, miks pitää miettiä, että jos vaikka yksi ihminen tekee vääriä päätöksiä, niin kaikki olisivat yhtä "pahoja". Ärsyttävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaiset euroviisut tulis ensvuonna JOS venäjä ois voittanu. Tää homovastainen maa oli sensuroinu Conchita Wurstin lähetyksestä. Ei kauheen reilua..

   Poista
 2. Eli Venäjä ei sais voittaa ikinä mitään tolla ajattelutavalla? Ei se tarkoita, et kaikki venäläiset ajattelee samallain, jos joku "korkeampi" tyyppi on sitä mieltä, että homot ois jotenkin huonompii ihmisii. En nyt tietenkään tarkoita, että ois ollu reilua Conchita Wurstia kohtaan, mutta onko sekään reilua, että venäläiset saa pelkkää paskaa niskaa, koska joku ylempi ihminen tekee jotain väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkseni en kirjoittanut, että Venäjä ei saa koskaan voittaa. :D   Poista