maanantai 4. toukokuuta 2015

Poistomyyntihelvetti

Ira tuli aamulla puolen ysin maissa käymään. Lähettiin sitten koko konkkaronkka "vanhaan-uuteen" Anttilaan, muksu tarhaan ja etsimään parkkipaikkoja IsoKristiinan lähettyviltä. Oltiin käyty eilen jo pyörähtämässä, mut ei ostettu mitään, sillä oli parin tunnin jonot. 

Todella halvalla vaatteita! 70% JO alennetuista hinnoista.

Juoksin heti tietyn tangon luokse, sitä paitaa ei ollut enää jonka perään viimeeksi kuolasin.
Ihanan kesäinen ja 42 kokoa.

Kiertelin koko kaupan ympäri ja noukin käteen kokoa ja hintaa katsomatta ties minkä näkösiä riepuja.
Kierroksen loputtua löysin kaipaamani paidan, tosin 38 kokona. (tuo kukkapaita)


Ostokset:

   
  
  
  
NYT ON IHANA ALOITTAA KESÄ UUSILLA HELLEVAATTEILLA <3
 Adessalle ja Rasmukselle vaatteita (ruutupaita äitini ostama, samasta paikasta)
 
 
Jerelle uudet farkut ja leffoja. Suihkuverho ruokapöydälle suojaksi (lapsia varten) sekä kaksosanen huulipuna ja liima. 63e tuli hinnaksi ostoksille (ovh. 380e) Saatiin pitkä anttilakuitti :D
Vieressä vertauksena muutaman kympin kauppakuitti

   

Jonnottaminen ei ollut mitään järin mukavaa. Jonotimme onneksi vain tunnin.
Kiersimme ensin siis noin 45 minuuttia, jonka jälkeen oli pakko mennä jonottamaan.
(jonon hännänpää oli vielä silloin vihertävän tähden kohdalla) Meidän taakse tuli kaksi herttaista vanhaa rouvaa. Molemmilla oli vain parin euron ostokset. 10 min jonotettu eikä jono ollut liikkunut senttiäkään, tönötimme edelleen vihreän tähden kohdalla, jono kasvoi kasvamistaan. Edessämme oli yllätys yllätys venäläinen rouvashenkilö, joka lähti jonosta pois (eka pinkki nuoli), jätti korinsa varaamaan paikkaa ja lähti katselemaan lisää krääsää (eka pinkki tähti). Hää palas takasin VASTA kun jono lähti liikkumaan. Lähdin käymään ulkona viilentymässä, sillä aikaa tämä sama nainen oli tehnyt temppunsa toistamiseen. Totesimme, että vielä kerran kun niin tekee, niin käsketään jonon hännille.

Ei mennyt kauaa kun ämmä hävisi ja kori jäi jonottavin jalkoihin.(toka nuoli ja toka tähti)
Jono kerkesi liikkua metrejä ennen kuin hän haki korinsa ja änkesi eteemme. (puhekuplan kohdalla) Silloin meni hermot "NO NO NO EI KÄY" pyöritin päätä. Nainen osasikin huonosoomi ja alkoi selittämään ettei aijo poistua jonosta. Takana olevat rouvatkin tukivat miuta ja pyysivät naista lähtemään. MUTTA EI. "Mjina jolen jonotanut jo tjunti tje vjasta pjuoli tjunti. Mjina jen lahde. Mjinulla pjienilapsi odotta aujtossa" Anteeks mitä? Kuka jättää lapsen autoon?! Kun kysyimme asiasta nainen selitti, että kyllä hänen miehensäkin on autossa myös, ja ettei hän edelleenkään aio poistua jonosta. Kävin sanomassa asiasta kassalle ja yksi kassaneideistä tuli pyytämään naista siirtymään jonossa taaksepäin. "EIJ, MJINA JEN SJIIRRY" Kassaneiti ei saanut ämmää lähtemään. Takana olevat rouvat alkoivat naureskella "Johan on jääräpäinen venakko"

Minä en antanut periksi ja pyysin moneen otteeseen naista siirymään ns ne plus kymmenen ihmistä taaksepäin, jotka ohittikin. Selitimme myös että suomessa on suomen tavat, jos täällä ei voi niitä noudattaa ei tarvitse tänne tulla. Suutuspäissäni kysyin myös, että minkä vuoksi he seisovat pöntöllä ja heittävät p*skapaperit avonaiseen roskikseen eikä pönttöön.
(jälkeenpäin nolottaa. miksi ees kysyin niin xD)

Yritimme selittää edelleen naiselle, että tämän ON poistuttava jonosta, sillä hänen toimintansa ei ollut oikein. Ämmä senkun intti vastaa. "mjiksi sjinä hjuuta mjinulle? oletko sjinä hjullu pjäästä? tjämä on mjinun pjaikkani!" Onneksi ihana pelastava vartija sattui kävelemään ohitse, minä viitoin häntä ja kerroin tapahtuman. Vartija pyysi ensin ystävällisesti naista siirtymään jonon peräälle. Monen kieltävän vastauksen jälkeen vartija antoi vaihtoendon; joko nainen menisi jonon hännille tai poistuisi kaupasta. "EIJ" Vartija poistui paikalta, hän kävi kassalla pyörähtämässä ja pian tulikin takaisin.
Hän kysyi vielä kerran, siirtyykö nainen vai ei. Kieltävä vastausha tietty sieltä tuli. Vartija sitten nappasi naisen käsikynkkään ja raahasi ulos Anttilasta. (salama kohta)

Tämän jälkeen oli ihana olo. Niin rauhallinen ja helpottunut :D Takana olevat rouvat olivat ihan innoissaan siit etten antanut periksi. Eräs nainen tuli jopa eteeni kiittämään ja kehumaan, myös edessä olevat asiakkaat kehuivat. Siinä loppumatka jonossa sitten juteltiin keskenämme venäläisistä sekä heidän tavoistaan ym. Kävin tyhjentämässä venäläisnaisen ostokset yhteen tyhjään tarjouslaatikkoon. Nekin tuotteet vaihtoi nopeasti omistajaa :) Ennen jonon haarautumista päästimme takanamme olevat rouvat eteemme. :)

Mut joku kuitenkin ottaa tämän asian esille joten:
Tiedän et olin kauheen nolo ämmä ite siinä riehuessa ja hieman hävettääki mut piru et oon ylpee itestäni. En oo koskaan aikasemmi tehny noin, joten tää oli iso juttu miulle :D

xoxo Fiiliksissä on Mirtsu

15 kommenttia:

 1. Eipä ole kovin asiallista käytöstä sinulta. Mitä väliä sillä oli, vaikka nainen poistui jonosta hetkeksi? Jonottaminen kuitenkin kesti vaikka kuinka kauan. Eri asia, jos hän olisi ollut esim. seuraavana vuorossa kassalle ja olisi sitten lähtenyt huitelemaan jonnekin. Poistuithan itsekin jonosta. Mutta sinä sait palata jonoon ostoksiesi kanssa, koska sinulla oli kaveri varaamassa paikkaa?
  Vaikka tuollainen käytös alkaisi jostain syystä ärsyttämään, niin miksi siitä pitää tehdä niin suuri ongelma, että toinen asiakas joutuu lähtemään koko kaupasta ulos ja ei saa ostettua ostoksiaan sinun takiasi? En ymmärrä miten voit olla ylpeä siitä, että pilasit jonkun naisen päivän. Luuletko nyt olevasi jotenkin "oikeudenmukainen sankari", joka osaa pitää omia puoliaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Mirkan käytös oli kyllä täysin asiallista tuossa tilanteessa. Sitä mieltä olivat myös monet muut jonottaneista, jotka tulivat sanomaan, että aivan oikein teit. Se, että lähdetään jonosta 5 minuutiksi kiertelemään kauppaan, muiden ihmisten odottaessa, ei ole oikein. Ja tätä mieltä oli myös kaupan henkilökunta ja vartija. Se, että hän olisi kerran tehnyt näin, olisi ollut vielä jotenkin ymmärrettävää, mutta kolmesti piti lähteä. Yhdellä kerralla välimatka kasvoi monella metrillä, koska me ja takana olevat odotimme, että hän käy täydentämässä koriaan. Ei oikein. Joten vastaus kysymykseesi, kyllä Mirka oli oikeudenmukainen sankari, joka ajatteli myös muita jonossa olevia.

   Poista
  2. Anonyymi. Olet ihan helvetin tyhmä, jos mielestäsi tuo ryssä olis saanu etuilla ilman mitään seurauksia. Vartija ei poistanut ryssää Mirkan takia vaan vartijan nenille hyppimisen vuoksi.

   Poista
 2. Minä olin MIEHENI kanssa jonossa, meillä oli YHTEISET ostokset.
  Minun "paikkaani" ei ole kukaan ollut "varaamassa" :D

  Mielestäni oli ihan oikein, että tämä nainen joutui lähtemään kaupasta, hän ei suostunut siirtymään jonossa taaksepäin sen ihmisen taakse, joka oli silloin viimeisenä kun hän lähti.

  Onko sinusta tämä oikein:
  Olet menossa yleiseen vessaa. Jono on pitkä edessäsi ja takanasi
  Yksi edessä oleva lähtee pois ja palaa 10 minuutin päästä uudestaan ja änkee samaan väliin jonossa.
  Onko hän silloin oikeutettu menemään vessaan ennen teitä muita?!

  VastaaPoista
 3. Itse olin siskoni kanssa Lauantaina Anttilassa ale kiilto silmissä jonotimme kolme tuntia. Siinä aikana ehti nähdä vaikka mitä. Oli ihmisiä jotka pokerina yrittivät mennä jonon väliin. Eräskin rouva jonon vieressä jonotti toisessa jonossa myyjää leikkaamaan kangasta. Itsekkin olisi mieli tehnyt ostaa niitä ihania Vallilan kankaita, mutta se että jonotat ensin tunnin kangasjonossa ja sen jälkeen monta tuntia itse kassa jonossa ei oikein innostanut. No mutta annas olla, tämä nainen joka kangasta jonotti olikin yllättäen kankaansa saannin jälkeen siellä jonon alussa. Hällä olikin ollut kaveri pitämässä paikkaa. Vihdoin kun oli oma vuoromme kassalla jo metrin etäisyydellä. Kassalle marssii nuori nainen kädessään CD levy. Tyttö kysyy, että onko tämä 50 % alennus tästä normi hinnasta vai ale hinnasta. Myyjä vastaa, että ale hinnasta. No miulla on tässä tasaraha, että voitko ottaa tämän tästä välistä. Myyjä sanoi, että en kun se on väärin sinne vaan jonottamaan niin ku muutkin. Meidänkin edessä oli paljon ihmisiä jotka jonottivat vain yhden tavaran takia. Vielä eräs asia mikä ihmetytti. Nainen huivi päässä tuli uudelleen kauppaan joka oli siellä jo pyörinyt jonkun aikaa ja tällä kertaa hänellä oli lapsi mukana kaupassa ja lapsi polki pyörällään kaupassa... Hitto miten törkeää käytöstä. Lisäksi eräs Venäläinen nainen laittoi lapselleen uudet kengät jalkaan ja ne vanhat lapsen jalasta nostettiin sinne uusien tilalle hyllyyn... huppista keikkaa... Oli meinaan VIIDAKON lait Anttilassa :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kun oot uskaltanu sanoo suorat sanat! :D mie oon sellane et aina hiljaa valitan ystäville ku joku etuilee tms. Miuta ärsyttää se kun venäläiset kaupois tekee sitä että yks jonottaa kassalla ja koht siihe tulee koko suku kärryjen kanssa, suoraan jonon ohi sinne missä tää yks ollu jonottamassa. Eikä kukaan koskaan sano mitää (kaupan henkilökunta). Tekee sitä toki muutkin kun venäläiset mutta venäläiset tekee sitä eniten. Ihan sama mihin kauppaan meet ni sama kuvio toistuu. Ne on niin röyhkeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)
   Miun mielestä venäläiset naiset on kaunistelematta aikamoisia sikoja.
   ..otan esimerkiksi tän heidän upean vessakulttuurin, josta mainitsinkin postauksessa.
   Ei voi enää mihinkään yleiseen vessaan mennä: joko on pöntönreunalla kengät jäljet ja virtsat reunuksilla sekä lattialla tai sitte avonainen roskis joka on täynnä ruskeita wc-papereita. Kerran Rosson vessan oven avatessa näin venäläisen naisen kyykkivän römppä levällään lattiakaivon yllä ja pokkana tyhjentävän rakkonsa pitkin lattiaa. ÄLLÖTTÄVÄÄ!

   Poista
 5. Tekis mieli sanoa että pidä vaan huoli omista asioistasi. Menisit johonkin kurssille vaikka kun lapseskin on päivähoidossa, Tai mee vaikka haravoimaan ja keräämään roskia tienvarsilta. Raitis ilma tekis hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän sinä nyt tossa taisit jo sanoakin. :D
   Ensiksi haluan tietää, että miten minä olen mukamas puuttunut sinun tai jonkun muun asioihin? xD
   Toiseksi minun piti aloittaa opiskelu, sen vuoksi poika menikin jälleen päivähoitoon. Opiskelun aloitus ei vaan nyt sitten onnistunutkaan, eikä sitä lasta enää voi sieltä poiskaan noin vaan ottaa, älyhoi :D
   Ja kolmanneksi; minä käyn joka keskiviikko kurssilla :)

   Saitko nyt mielenrauhan?

   Poista
 6. On se vaan niin rohkeaa kirjoitella nimettömänä ja antaa neuvoja toiselle miten elää jne. Lisäksi blogin lukeminen on vapaaehtoista kukaan ei sinua siihen pakota, että jos V käyrä nousee tätä blogia lukiessa niin vaihda toiseen tai mitä olis jos vaikka itse lähtisit niitä roskia keräämään. Tuosta tulikin mieleen:
  Luuk.6:41 – 42. Kuinka näet rikan, joka on toisen silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi? mutta

  mitä se oikein tarkoittaakaan .............Sinä joka kokoajan täällä kommentoit vaan negatiivisia asioita niin sinun täytyisi ensin korjata omaa toimintaa, ennen ku kohottaa muita siihen... Netti on täynnä muitakin blogeja ja varmaan löytyy mieleinen sinullekkin. Lisäksi sen verran vinkkinä vielä, että blogeja on tarkoitus lukea ja kommentoida mutta blogin pitäjiä ei käydä haukkumaan tai muuten neuvomaan... näin se vaan menee..

  VastaaPoista
 7. satutko ymmärtämään että jokapuolella maailmaa viemärien taso ei ole ihan samalla tasolla että esimerkiksi aasiassa ja venäjän perukoilla jos heität vessapaperin sinne pönttöön niin siinä sit uidaan siinä paskassa ihan kirjaimellisesti kun se menee tukkoon :))))) suurimmassa osassa paikoissa ei oo edes veto mahdollisuutta et sinne kauhotaan vettä sen huuhtelemiseksi. ja että ehkäpä tämmösissä paikoissa asuvat ihmiset ei oo kuullukkaan siitä et sinne pönttöön sais jotain heittää samoin kun ei oo varmasti monet suomalaiset kuullu tämmösestä systeemistä et jossain papereita ei laitetakkaan pönttöön. samoin kun ''reikä maassa'' vessoissa hygieenisempää on seisoa siinä pöntön reunalla.

  VastaaPoista
 8. Tämän vuoksi Suomen vessoissa on ihan ohjeistus Venäjäksi, että ei seisota/kyykitä pöntöllä ja laitetaan ne paperit sinne pönttöön. Lisäksi kun täällä näitä itämaantietäjiä aika lailla vierailee niin uskon, että puskaradio toimii heilläkin... vau... tiesitkö, että Suomessa laitetaan kakkipaperit pönttöön. Kyllä itseäni ottaa päähän todella paljon heidän törkeät vessatavat, jotka ovat suorastaan sikamaisia. Siinä kyykkiessä pöntöllä roiskuu se kusi omillekkin hienoille nahkasaappaille. Monasti olen pienen lapsen kanssa joutunut kääntymään vessan ovella pois, kun ei ole todellakaan tehnyt mieli viedä lasta ns. uimaan sinne kusen ja paskan keskelle. Lisäksi johan lapsi säikähtää, kun avonaisessa roskiksessa on verisiä papereita paskapapereiden seassa. Kerran jouduin turvautumaan kaupungissa Kebab/pizza paikan vessaan ja olisin maksanut vessan käytöstä. Myyjä sanoi, että ei maksa mitään, että he eivät vaan laske venäläisiä vessaansa, kun eivät osaa käyttäytyä. Heillä ei ole aikaa joka Venäläisen jälkeen käydä pizzan paiston ohessa siivoamassa kusia lattialta. Asiakailla täytyy olla siisti vessa käytössä, että tulevat uudelleenkin.

  VastaaPoista
 9. no sanotaanko nyt niin et jos koko ikänsä on esim. heittänyt paperit pönttöön ja menee semmoseen paikkaan/maahan missä niin ei saa tehdä niin kaikista lapuista ja lipuista huolimatta muistatko heittää sen sinne roskikseen? ei et muista (ellet nyt ihan intensiivisesti tuijota sitä lappua koko reissun ajan). se on niin automaattinen reaktio et saa melkeen taputtaa itteensä selkään jos niin joskus onnistuukin tekemään eikä sit tarvii kaivella sitä millään vessaharjoilla sieltä pöntöstä pois ettei ihmisten pöntöt mee tukkoon. että ehkäpä sama päteen toisinpäinkin et vaikka kuinka ois lappuja et nyt paperit saa heittää pönttöön ja istu nyt hyvä nainen siinä pöntöllä kun elämän ekat vaikka 30 vuotta vessat on ollu paskasia ja epähygieenisiä ja bakteereitahan ei tunnetusti nää (et vaikka vessa näyttäs siistiltä niin se ei sitä välttämättä ole) niin auttaako jotkut laput siitä et istu nyt siinä pöntöllä, istu :D kun on opetellu varomaan ja olemaan hygieeninen omia private partsejaan kohtaan=kyykkimään pöntöllä. et empä tässä mitenkä puolustele jotai seinille kusemista ja paskomista et se nyt ei ehkä oo sitä hygieenisintä mutta ehkä turha yleistää et kaikki venäläiset näin tekee tai kärjistää et rosson vessan oven avattuaan paskat senku vyöryy päälle. et on jo kyl vähän suppeakatseista jossei vähän kusta pöntön reunalla kestä kun monet ihmiset elää paikoissa missä kärpäset ja malariahyttyset liihottaa vessareiän ympärillä, reunus on täynnä multaa ja kuraa ja paperista tai pöntön vedosta oo puhettakaan

  VastaaPoista
 10. nii ihan vaan tämmösen käytöksen mahdollisia syitä tässä avatakseni et tuskin kauheen monet venäläiset sieltä tulee et ''nyt suomeen paskomaan niitten vessat ja elämä risaseks'' meiningillä :D

  VastaaPoista
 11. Maassa maan tavalla :)

  VastaaPoista