perjantai 5. kesäkuuta 2015

Lasten päiväkirja osa 2


  

     


 Keskiviikkona äiti otti minut mukaan toimintakerhoon. Se on eräänlainen tylsistyneiden tätien ja setien paikka, missä pääsee askartelemaan yhdessä. Osa tädeistä neuloi, osa ompeli.. Minulla oli hauskaa. Ohjaaja oli todella mukava, hän jutteli minulle kivoja. Äiti oli ottanut meille molemmille maalattavaksi salkut. Minun salkustanu tuli upea ja siitä tuli ylpeydenaiheeni. Nukahdin autoonkin se kainalossa <3


 Kotona maalaushommat jatkuivat. Äiti alkoi maalaamaan terassin viimeisiä lautoja valkoiseksi ja minä sain maalata hyllyä. En malttanut maalata kuin muutaman laudan, kun Adessa ja Jere tulivat. Jätin maalauspuuhat äidille ja häivyin leikkimään Adessan kanssa Jeren vahtiessa meitä takapihalla.

     

 Sitten soitti mummi äidille ja pian tulikin Maria, äitini serkku leikkimään kanssamme illaksi. 
Marian äiti Hanna, joka siis on myös kummitätini lähti katosomaan poikaystävän kanssa jotain hassua setää. Joku Hedberg taisi olla nimeltään. Kuulin kun äiti ja Jere puhui lähtevänsä setää katsomaan, kun se toisen kerran tulee käymään täällä kylässä. 

Äiti ja Jere antoivat meille miltein heti välipalaksi leipää ja mehua ja tunti sen jälkeen saimmekin kaikki omat grillivartaat sekä kunnon perunasalaattia.  

 

Jälkiruuaksi saimme banaanijogurttia ja persikka-päärynäbonaa. Saimme myös suklaanmakuista strösseliä päälle. Ruokailun jälkeen Hanna jo tulikin hakemaan Mariaa kotiin ja me jäimme Adessan kanssa iltapuuhiin.

 

Aamulla heräsimme todella aikaisin. Rasmus sitten ehotti, että mennään salaa hakemaan aamupalaa. Rasmus kiipesi tuolille ja sai hyllyn päältä isin ja Mirtsun kismetit meille. Söimme ne puoliksi. Ehkä maailman paras aamupala.

Jere heräsi juuri kun saimme patukat syötyä ja jämät piilotettua roskiin. Sieltä Jere löysi ne ja saimme kuulla kunniamme. Olimme siis aamun hieman vilkkaimpia, luulisin. Ainakin Jere näytti nukahtavan nopeasti heti kun pääsi sänkyyn päiväunille. Äiti ei osaa herätä aikaisin eikä kyllä osaa myöskään nukkua päiväunia ja nämä taas sujuu Jereltä hyvin, siksi he ovat keksineet vuorot aamuiksi. 


Mirtsu oli keksinyt meille aamuksi tekemistä. Saimme maalata itse pikku laatikon. Värit saimme päättää aivan itse. Kanteen tuli nimikkokirjain. Niistä on tarkoitus tulla karkkipäivän laatikot, johon Mirtsu ja isi ostavat vähän namia silloin, kun minä olen viikonloppuna isillä. Ensiviikolla saamme avata laatikot ensimmäistä kertaa :))

  

Askartelujen jälkeen lähdimme mammalle leikkimään tyttöjen kanssa. P ja S olivat siellä jo. Menin ensimmäisenä kiikkumaan P:n kanssa. Hän on äidin serkuista vanhin. Jo yhdeksän vuotias. Minäkin pidän P:stä paljon, hän on kiltti ja vietti minun kanssani aikaa pihakeinussa, kun muut leikkivät keskenään.
Maria tuli mammalle. Aloitimme heti hipan. Kysyimme Adessaa mukaan, mutta hän oli kiinnostunut pihakiikusta ja S:n värikkäästä hyrrästä, millä halusi leikkiä mielummin. Mutta hippa oli kivaa.Keräsimme Rasmuksen kanssa hieman kukkia Mirtsulle ja kävimme myös tutkimassa nättejä lemmikki -nimisiä kukkia, vaaleanpunaisia ei löytynyt :(


     

 Huilailimme hieman ja päätin sitten näyttää kaikille kauniin salkkuni. Tyttöjä enemmän kiinnosti salkun sisällä olevat hiilet ja lyijykynät, kuin itse salkku. Tähän salkkuun voin laittaa eväät tarhan metsämörri -retkeä varten. 

Hetken aikaa kerkesimme vielä leikkiä, kun alkoikin maha jo huutamaan ruokaa.

 

 Mirtsulla oli paljon suunnitelmia meidän lasten varalle. Ruuan jälkeen menimme takaisin ulos. Mirtsu toi sisältä majan ja pystytti sen etupihalle. Majaa piti tukevasti paikoiltaan kolme harjanvartta. Mirtsu kävi myös hakemassa mammalle unohtuneen koripallokorin, johon pääsimme heittelemään palloja.

  

 Jos minusta tulee isona pitkä, minusta tulee koripalloilija. Korien heitto sujui kuin lasten leikki konsanaan. Naapurin Kerttu tuli hetkeksi leikkimään kanssamme majaan, mutta lähti sitten äitinsä kanssa kaupoille.

 

En halunnut enää heitellä palloa, joten Mirtsu ehdotti toista pallopeliä. Lasten petanqueta. 
Se oli hauska peli. Haluan pelata sitä joskus vielä uudestaan. Rasmus pyyteliä Mirtsua ostamaan "sen toisen pelin, jossa on ne mailat" Innostuin kovasti kun Mirtsu selitti minulle kroketista. Sitä on päästävä pelaamaan.

 Menimme sisälle kun alkoi satamaan taas. Äiti meni yläkertaan ja me jäimme alas leikkimään. Pian äiti pyysikin meidät kylppäriin. Yllätykseksi äiti ja Jere olivat tehneet meille uima-altaan. 

 Uimisen jälkeen isi kuivasi minut ja Mirtsu Rasmuksen. Menimme kaikki alakertaan. Mirtsu alkoi tehdä meille iltapalaa. Saimme leipää ja päärynämehua. Iltapuuhien jälkeen menimme sänkyyn. Äiti luki meille kaksi kirjaa ja toisen aikana me nukahdimme.
Hyvää yötä kaikki ihanat lukijat.

 

Ihanaa kesää kaikille, toivottaa Rasmus ja Adessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti