sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Lasten kanssa

Adessa tuli viikko sitten meille, eikä mennyt montaa sekunttia kun lapset päättivät yhdistää voimansa ja pistää alakertaan sekä omaan huoneeseensa kaaoksen pystyyn. Ison sellaisen. Ensimmäisenä oli eväsretki yläkerran käytävään, Adessa kokkaili ruokaa sillä välin kun Rasmus korjasi autoa. 


 
 Päätimme sitten illemmasta lähteä käymään rannalla. Aurinko paistoi ja kuuma oli kaikilla.
Lainasimme naapurilta vaunut, sillä omat olivat talven aikana homehtuneet pyörävarastoon.
Rannalla sitten muksut leikkivät ja kävivät vähän pulikoimassa. Itse otin uikkarit mukaan varmuuden vuoksi, mutta en sitten viitsinytkään lähteä kastautumaan polvia pidemmälle. :D
 
 
Uimisten jälkeen lämpimät vaatteet päälle ja kotiin iltapalalle. Iltapalaksi muksut saivat järeät annokset hedelmäsalaattia. Banaania, omenaa, päärynää, persikkaa sekä kiiviä.

 

  Viikonloppuun mahtui paljon touhuamista.

Tarjoamme lapsille nähtävästi aika paljon jogurttia :D
Välipala 1. Munaleipä ja jogurttia
Välipala 2. Muromysliä ja jogurttia
Välipala 3. jogurttia

Välipala 1. Paahtoleipää ja jogurttia
Välipala 2. mysliä maidolla + jogurttia
Ja sitä samaa rataa.. onneksi lapset tykkäävät jogurtista :D

    
Sillä aikaa kun Jere kävi kaupassa, me lasten kanssa leikimme pikku uketsuilla, tämän jälkeen painuimme pelailemaan palloa.  :)
   
   

Adessa lähti meiltä maanantaina ja palasi jälleen keskiviikkona. Tiistain vietimme porukoilla pihahommissa, Pinosimme Jeren kanssa puita kuuriin sillä välin kun Rasmus vietti aikaa isomammansa ja isopappansa kanssa. Kuvissa ei siis näy minua, mut uskokaa tai älkää niin mieki niitä hommia tein. Saimme kuin saimmekin sukkelaan pressun alta puut kuuriin :)

 
  

Lapset pääsivät leikkimään naapurin Kertun sekä toiselle naapurille vierailulle tulleen Saran kanssa.
Riidoilta ihme kyllä säästyttiin tällä kertaa. Melkein aina Rasmus ottaa yhteen jonkun muksun kanssa. Kerran erään pikku pojan kanssa syntyi nyrkkitappelu. Yrittivät treenipuistossa ängetä molemmat samaan laitteeseen. Onneksi pojat osasivat pyytää anteeksi itkujensa takaa ja pian oli taas molemmilla hymy korvissa.  :) 

Tällasta pientä päivitystä meidän lapsiviikosta. :)
Pahoittelen, että tää postaaminen on jäänyt hieman vähemmälle, meillä on ollut hieman kiirettä. ;)
Syyn me kerromme kai sitten joskus myöhemmin jonkun postauksen yhteydessä.. Tai jtn :D
xoxo Mirka

6 kommenttia:

 1. Miten saat mahtumaan päivään 3 välipalaa?
  Meillä ollu: Aamupala n.puol 9, aamuruoka n.puol 12, välipala n. puol kolme, iltaruoka n. puol 6, iltapala n. puol 9. elikkä meil vaan yks välipala. Ihan mielenkiinnosta kysyn.

  VastaaPoista
 2. Lapset heräsi heti kuuden jälkeen.
  Aamupala ennen seitsemää
  Välipala klo 9
  Ruoka klo 12
  Välipala klo 14
  Ruoka klo 17
  Välipala klo 18
  Iltapala 20

  Esimerkki syitä:
  -Lapset heräävät liian aikaisin
  -Lapsille ei maistu tietty ruoka
  -Lapsi ei ota lisää ruokaa
  -Lapsi syö huonosti

  Yleensä välipaloja on yks tai kaks.

  VastaaPoista
 3. Vaikka lapset heräisi aikaseen niin kyllä ne jaksaa odottaa siihen aamupalalle asti.. meil herätää joskus kuuelta, joskus puol seiska. Mut silti aamupala on siinä kahdeksan jälkeen. Lapsi pärjää viidellä aterialla (plus tarvittaes yks ylimääräinen välipala).

  Ihmettelen noita syitä, mm lapsi ei ota lisää ruokaa. Eihän se tarkoita että pitää jo kohta olla jotain napostelemassa. Tai tuo että lapsi syö huonosti. Meillä jos ei ruokaa syödä niin sit ootetaan seuraavaan ruokakertaan. Ennen syötiin huonosti meilläkin ja tuputin siis pian lapselle jotaki pientä. Kun tajusin lopettaa sen ja lapsi oppi että seuraavaksi saa ruokaa kun oon taas sen aika niin kyllä se söi tarvittavan määrän ja elämäkin helpottui. Kukin tavallaan, ei pidä alkaa arvostelemaan kenenkää ruokailuja mutta neuvolassakin neuvotaan siihen viiteen ateriakertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "ei pidä alkaa arvostelemaan.." mitä nuo sinun kommenttisi sitten ovat?? :D

   Olen pahoillani, ettei lapseni oikein syöneet iltaruokaa ja olen pahoillani, että annoin heille jogurtit, jotta jaksavat odottaa iltapalaan.

   En kuitenkaan pidä itseäni mitenkään huonona äitinä, jos ruokin lapsiani.
   Jos lapsella on nälkä, lapselle annetaan ruokaa.

   Omasta mielestäni asiassa ei ole mitään väärää jos muutaman kerran vuodessa saavat ylimääräisen välipalan :D

   Poista
  2. Minusta on ainakin mielenkiintoista kuunnella, että miten "teillä" tehdään ja syödään. Sehän ei tosin tarkoita, että tapa on ainoa oikea tai että juuri niin pitäisi tehdä. Siinä ei ole mitään pahaa tai väärää antaa lapselle ylimääräistä ruokaa silloin tällöin, jos lapsella on nälkä.

   Vanhempia on miljoonia erilaisia ja niin on toimintatapojakin. Ja neuvolan ohjeet ovat itseasiassa suosituksia. Ihmettelen suuresti sitä, että eikö ihmisiltä nykyään löydy mitään positiivista palautetta tai ylipäänsä, miksi joka asiasta tai tekemisestä löydetään joku epäkohta, johon on jonkun "tietäjän" puututtava. On mukava, että sinä toimit ilmoittamallasi tavalla, mutta se ei tarkoita että me teemme niin. Kiitos. Harmittaa ihmiset, jotka kasvattavat lapsiaan oppaiden mukaan ja ylipäänsä tämä nyky-yhteiskunta, jossa ihmiset tekevät niinkuin muut.

   Poista
  3. Anonyymi itsehän juuri kirjoitit, että kukin tavallaan ja silti olet muita arvostelemassa. Jokainen lapsi on myös yksilö, se mikä toimii jollain muulla ei välttämättä toimi toisella. Neuvolassakin huomioidaan lapset yksilöinä, samat käytännöt ei toimi kaikilla. Oma kuopus oli todella pienikokoinen ja alipainoinen koko lapsuuden ja neuvolasta saatiin ohjeiksi tarjota 4 lämmintä ateriaa päivässä muiden välipalojen lisäksi. Aamupalakin syötiin silloin kaksi kertaa... ensin aamuviiden jälkeen ja sitten myöhemmin aamulla uudelleen vuoropäiväkodissa. Eli mielestäni ei ole mitään syytä rajoittaa lasten syömisiä ja välipaloja ( asia erikseen, jos lapsella on ylipainoa ) Silti nythän puhutaan normaalista kotiruuasta ja välipaloista kuten hedelmistä, eikä valmis eineksistä tai herkuista.

   Poista