maanantai 23. marraskuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia

Heissulivei. On tullut monia kysymyksiä arkeen liittyvistä asioista. Emme ole julkaisseet näitä kysymyksiänne, sillä tarkoitus oli vastata postauksessa.

1. Millaiset säännöt teillä on lapsille?
Meillä on käytössä jäähypenkki, jossa lapset vierailevat, jos ovat tuhmia tai kiusaavat toisiaan.

Ruokailusäännöt ovat: 1. syödään rauhallisesti ja hiljaa (ei höpötellä turhia) 2. ei leikitä ruualla 3. ei pelleillä ja tekonaureskella (tämä aika yleistä, jos ollut villi päivä takana) 4. lautanen syödään tyhjäksi. 5. kiitetään ruuasta.


Jos ruokailu ei onnistu, niin pyydetään poistumaan pöydästä jäähypenkille odottamaan lupaa palata.

Yleiset säännöt: 1. ei väitetä vastaan 2. ei saa kiusata 3. ei saa kiroilla (sitä onneksi ei tapahdu) 4. aikuisia ei komenneta 5. nukkumaan mennään kun sanotaan 6. iltasadun jälkeen enää mölistä. 7. herkkuja ei saa kuin karkkipäivänä

2. Millainen vastuunjako teillä on arjessa?

Tehdään yleensä yhdessä kaikki. Kauppakäynnit, siivoukset ja ruuanlaitot jne.. ellei toisin sovita. :)
Kun molemmat lapset on meillä arkena, Jere hoitaa Adessan tarhakuntoon ja vie tarhaan ja minä Rasmuksen. Molemmat myös hakee yleensä omat lapsensa. Viikonloppuna meillä on vuoroaamut. Lauantaina herää toinen laittamaan aamupalat ja viettää lasten kanssa aikaa silmät ristissä xD ja toinen sitten vuorostaan sunnuntaina. Laitamme lapset yhdessä nukkumaan ja toinen jää sitten lukemaan iltasadun. 3. Teettekö tasaisesti molemmat kaikkea vai onko teillä ns "miesten ja naisten hommia"?

Yleensä kaikki yhdessä :D Molemmat siivoaa, pyykkää ja laittaa ruokaa ja molemmat myös osaa käyttää vasaraa jos tarve vaatii :) mm. taulujen laitot ja sohvan korjaukset. :)

4. Miten lapset suhtautuvat toisiinsa?

Kyllähän ne nopeasti sisäistivät että meistä on nyt tullut perhe. He leikkivät ja kinastelevat keskenään niinkuin kaikki muutkin sisarukset yleensä. He ovat jo kiintyneet toisiinsa ja odottavast aina toistensä näkemisiä. Rasmus kysyy päivittäin tarhan jälkeen, että onko Adessa jo meillä ja mm. Adessa neuvolassa piirtänyt perheekseen isänsä, minut ja Rasmuksen :)
5. Millaisia vanhempia olitte ennen ja millasia nyt?

Mirka: Olin ennen tosi lepsu äiti, annoin Rasmukselle melkein kaiken periksi koska se oli helpompaa. Nyt olen ns kasvanut äitinä ja ymmärrän paremmin kaikki vanhemmuuteen liittyvät asiat. Rasmuksella on nyt rajat ja kaikkea ei enää kiukuttelulla saa läpi.

Jere: Ite oon aikalailla samalainen nyt kuin ennenkin. Oon pitäny selvät säännöt ja ne on toiminu.

6. Mitä yleensä teette kun lapset ovat samaan aikaan?

Meillä on nyt lähipäivänä ollut joka päivä jotain askartelua tai piirtämistä. Lapset ovat tässä parin viikon aikana päässeet tekemään isänpäivälahjoja papoilleen, värittämään miun piirtämiä värityskuvia, maalaamaan taikasauvat, tekemään kaulakorut, piirtämään joulukortteja ja koristelemaan pipareita :) Yritämme säännöllisesti käydä aina ulkonakin, mm retkellä metsässä tai sitten ihan vaan pihalla leikkimässä tai edes kääntymässä. Lastenohjelmaa lapset saavat katsoa sillä aikaa kun ruokaa tehdään. Lauantaisin on karkkipäivä/leffailta :)
7. Opetatteko lapsille mitään uutta vai odotatteko että oppivat itse?

Tottakai opetetaan. Ei tästä kauaa ole, kun istuttiin puolisen tuntia pojan kanssa lattialla ja harjoteltiin ärrää ja sieltä se tuli. <3 Myöskin kirjottamista yritän jo opettaa kummallekkin, molemmat alkavat tunnistaa oman nimensä kirjaimet, muttei ihan vielä ilman apua kirjoittaa. Rasmuksen kanssa olemme käyneet kirjaimet läpi ja poika piirrellyt mallista niitä. Piirtäminen on myös yksi asia jota koitan opettaa kummallekkin mukelolle. Rasmuksen kanssa olemme nyt harjotelleet pokemonien piirtämistä, niin että minä piirrä omalle paperille vaihe vaiheelta mallin ja poika piirtää sitä mukaa omalleen. Adessalle olen yrittänyt opettaa sydämen piirtoa, tyttö oli aluksi hyvin innoissaan, mutta monen piirretyn pallon jälkeen hän ei suostunut enää yrittämään. Palataan sydämiin taas kun tytöstä siltä tuntuu. :)  Mie hoidan yleensä tän "taiteellisen opetuksen" ja Jere hoitaa tiedot, arvot ja normit :)

Kiitos kaikille kysymyksistä! <3
Jos teillä on vielä jotain kysyttävää niin pistäkää ihmeessä kommenttia tulemaan :)))
xoxo Mirka

3 kommenttia:

 1. Ihan tosissani toivon, että pysytte aina yhdessä ja onnellisina! Vaikutatte aivan tavattoman hyviltä vanhemmilta, olkaa ylpeitä perheestänne ja varjelkaa sitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ano tästä kommentista <3
   Oletko vakituinen lukijamme? :)

   Poista
  2. Juu, suht tasaisin väliajoin poikkean lukemaan, mitä teille kuuluu :)

   Poista