sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Marraskuu

Maria syntyi keskosena raskausviikolla 26 ja painoi syntyessään vain 465grammaa, vähemmän kuin voipaketti. Aluksi sanottiin, ettei tyttö luultavasti eläisi viikkoja pidempään, mutta toisin kävi. Mariasta kasvoi reipas ja ihana tyttö. Lauantaina juhlittiin Marian syntymäpäivä. Vuosia tuli täyteen jo seitsemän. :) Rasmus ja Adessa eivät ikävä kyllä päässeetmukaan juhlimaan, mutta me Jeren kanssa otimme heille herkkuja mukaan, jotka Adessa sai syödä tänään, isänpäivänä. Ja Rasmus sitten maanantaina tarhan jälkeen.

Synttäreiden teema oli FROZEN. Marialla oli lettipidennys ja kaunis Elsa-mekko.
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12043120_10204446483436824_2315194191671510078_n.jpg?oh=7152e2f9c229fe56d8ee977dcae1970b&oe=56C6F0F3

Olimme ostaneet lahjaksi koulutarvikkeita rajamarketista. Minni Hiiri värikynät, Minni Hiiri vihko ja Minni Hiiri koulupakkaus, jossa on kynä, pyyhekumi, viivoitin ja teroitin. Kaikki Minniä, sillä tyttö pitää tai ainakin ennen frozen villitystä piti siintä :D Onneksi lahja kelpasi. Luultavasti paras lahja oli frozen äänikirja, jossa itse sai laulaa Taakse jää (let it go) -biisin tahdissa. Tätä kirjaa me sitten tyttöjen kanssa kovasti tutkailtiin ja laulettiin yhdessä. S oli kiinnostunut ehkä kuitenkin eniten kirjasta, siis heti miun jälkeen. Lauloin taakse jää biisin varmaan kymmenen kertaa S:n laulaessa mukana :)

Leikimme ja pelleilimme tyttöjen kanssa kovasti Hannan tekemän "laita olafille nenä" -pelin porkkananenällä :D Porkkana löytyi milloin mistäkin, oli tyttöjen leuassa partana ja Jerellä viiksinä ja miulla nenänä jne..

Hanna oli tehnyt paljon herkkuja. Oli vaikka mitä. Parasta miusta oli tonnikala ja jauhelihapiirakat ja makeista mokkapala.
Pari tuntia siinä vierähti ja sitten kohti kotia. Kotona sitten aloimme kuvaamaan lyhyt elokuvaa. Kun kuvaukset oli paketissa oli vuoro lähteä kohti keskustaa. Ajelimme hetken kaksin, Jere pitkästä aikaan kuskina :3 ja päätimme sitten pyytää Janin ja Nikon kyytiin. Molemmat pojat olivat ottaneet ehkä vähän liikaa :D Nikon me veimme jatkamaan iltaa Toteemiin ja Jani jäi seuraksemme. Vissiin tunnin, ehkä hieman päälle ajeltiin kun tuli Nikolta ruokaajakotiin- soitto. Ajoimme siis BB:n eteen ja jäimme odottamaan. Kun BBltä oli saatu ruuat oli aika vipata pojat Nikolle ja jatkaa itse matkaa kotiin. Itse pompin heti sänkyyn ja Jere jäi hetkeksi muokkaamaan kuvamateriaaleja lyhytelokuvaamme.

Tänään sitten on isänpäivä. Hyvää isänpäivää Iskälle ja kaikille muillekkin iseille. Lähdin käymään porukoilla (isovanhemmilla). Vein Rasmuksen tekemät papanpäivälähjat sinne ja samalla sitten jäin syömään isänpäiväkakkua. Pelasimme tyttöjen kanssa ensin Marian frozen lehdestä yhtä "lautapeliä" ja käytimme erivärisiä yskäkarkkeja nappuloina ja latasin noppasovelluksen tablettiin. Tämän jälkeen leikimme muutaman kierroksen rikkinäistä puhelinta ja sitten me S:n kanssa aloimme pelaamaan SATUMAA -lautapeliä. Voin kertoa tästä pelistä joskus lisää, jos kiinnostaa. :)

Kun tulin kotiin, Jere oli juuri lähdössä äidilleen tapaamaan Adessaa. He kävivät viemässä papalle Adessan tekemän lahjan ja vietti aikaa yhdessä. Sillä välin minä istuin kotona ja tuijotin Gleetä xD Oon niin hurahtanut siihen ohjelmaan. <3 Mutta eteenpäin. Seitsemältä käytiin hakemassa Rasmus Lemiltä ja poika nukahti kutosella autoon. Kannoin pojan kotia ja riisuin varovasti. Olin juuri ottamassa paitaa pojalta pois kun vahingossa sitten herätin toisen. Rasmus nous seisomaa, otettiin paita pois ja poika sitten toivotti väsyneenä mut silto hyvin reippaana hyvät yöt ja meni nukkumaan. Mie sitten vielä kävin peittelemässä ja pusuttemassa toista <3 Iso poika jo <3  

2 kommenttia:

  1. Moikka. Kirjottelen tässä ekaa kertaa :) Mulle jäi vaan mieleen toi rajamarketti ni onks se imatralla, ku mun isi asuu siinnä ihan rajan lähellä ja se sano että siellä olis tullu joku uus kauppa (joo voi olla että kuulin tästä vaikka muutama vuos sit) rajan lähelle? Onks se millanen, jos kävis joskus, nii jos puhutaa samasta paikasta ee.. Mä siis asun ihan toisella puolella suomea mun isästä. Mut paljon kuullu Imatrasta ja Lappeenrannasta. Imatralla jotain kesiä ollu tässä kymmenen vuoden aikana mut paljoa ei ole jäänyt mieleen, jotain tietysti muistaa hyvin. :) PS.Kivoja videoita teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellou. Imatrasta ei oo tietoa, mutta lappeenrannassa ainakin on pari kappaletta noita rajamarketteja. Toinen on nuijamaantiellä, eli kun lähdetään venäjälle päin ajamaan ja toinen on prisman vieressä aika lähellä keskustaa. Rajamarketin nimi vähän hämää, mutta siellä on siis myynnissä kaikenlaisia tuotteita ja osa vähän halvempaan hintaan :) Eli vähän tollanen tokmanni/halpahalli tyylinen kauppa. Ja kiva, että tykkäät meidän videoista :)

      Poista