keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Opiskeluhaaveet :)

Hyvää iltaa. Lupasin tossa kertoa hieman opiskeluhaaveistani.

Elikkäs nuorten puolen yhteishaku oli ja meni. Toivottavasti kaikki pojat ja tytöt pääsevät haluamaansa opiskelupaikkaan. Jos hait kouluun, niin minne?

Nyt on muuttunut tuo hakukäytäntökin. Kaikki 1.9.2016 jälkeen 25 täyttävät JOUTUVAT hakemaan ensisijaisesti nuoren puolelle, kolmelle eri alalle ja halutessaan myös nuortenaikuisten/aikuisten puolelle. Itse kerkeän täyttää kaksi päivää ennen "eräpäivää" 25, joten sitä huolta minulla ei ole. 

21.3 alkaa aikuispuolen haut. Olen miettinyt tulevaisuutta nyt urakalla. Itselläni ei ole ammattia, sillä kouluni jäivät kesken noin viisi vuotta sitten. Nyt ajattelin kuitenkin palata jälleen koulun penkille.

Olen tässä välissä suorittanut kahvilatarjoilun osatutkinnon ja omaan hygienia ja anniskelupassin.
Niistäkin on luultavasti hyötyä tulevaisuudessa. Mutta asiaan..

Alat joihin aijon hakea ovat seuraavia: 1. Käsityöntekijän ammattitutkinto 2. Myynnin ammattitutkinto ja kolmannesta ei nyt varmaa päätöstä ole.. mietinnän alla ovat mm. sisustusalan osatutkinto tai tarjoilija.

Tulevaisuus; olen miettinyt opiskelujen jälkeen hakea palkkatöihin johonkin liikkeeseen.
Eli eniten hyötyä nyt olisi myynnin ammattitutkinnosta ja toiseksi sitten sisustusalan osatutkinnosta, mutta se on OSA.. ja tahdon saada ammatin ennen kuin täytän kolkyt xD Niillä pääsisi mm johonkin sisustus liikkeeseen töihin.--------------

Mitäs sitä tänään on Mirka ja Jere puuhailleet?

Jere:
Klo 8:00 töihin
Klo 14:15 kauppaan
Klo 14:40 kotiin
Klo 15:30 päiväunille
Klo 16:30 syvällistä jumitusta
Klo 17:00
omien hommien pariin

Mirka:
Klo 8:00 poika tarhaan
Klo 8:20 armilan päivystykseen
Klo 9:30 lääkärin vastaanotto
Klo 10:00 käymään töissä
Klo 11:00 näytteenottokeskukseen
Klo 12:00 kotiin
Klo 12:30 porukoille
Klo 13:00 päiväunille
Klo 16:30 hakemaan poika
Klo 17:00 pojan kanssa leffa-ilta

XOXO Mirdeh

17 kommenttia:

 1. Noh selviskös mikä sulla oli kun menit lääkääriin tänää käymäs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin kipeän kurkun takia. Tulehusarvot ei ollu paljoo koholla. semmoset 21 näytti ja sitte kävin antaa nielunäytteet. Pikanen oli negatiivine, et mitää angiinaa ei ainakaa oo.. mut viljelykses sit näkee et onks siel kurkus mitää vai ei. Voiha se olla et kaikki nyt johtuu siitä kroonisesta nielutulehuksesta, et se on vaa täl kertaa tullu vähä jämptimpänä :)

   Poista
 2. Miksi Rasmus on noin pitkään hoidossa jos vaan "käväiset töissä" ja menet sitten vaan hengailemaan muualle?

  VastaaPoista
 3. Ensinnäkään mie en Heidi siulle oo tilivelvollinen misään, mutta selitän nyt silti, et saisit mielenrauhan.

  >Pojan hoitoaika on 8:00-16:00 ma-pe

  >Eilen kävin lääkärikäyntien välissä töissä viemässä sairaslomatodistuksen, jonka jälkeen menin hakemaan porukoilta särkylääkettä ja kotiin päästyäni kävin päiväunille - herätyskello oli soimassa kolmelta, mutta akku oli loppunut joten me herättiin vasta siihen, kun Jeren puhelin soi.

  > Oonhan mie nytkin kotona, mutta vein silti Rasmuksen tarhaan, sillä enemmän se saa siellä virikettä muiden lasten kanssa, kuin kotona, missä äiti sairastaa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mietin vaan ei siitä tarvi suotta kilahtaa. Se on kuitenki aika pitkä aika lapselle olla hoidossa kun on melkein 9 tuntia siellä.

   Poista
  2. Mein menneisyyden takia, en kauhean mielelläni keskustele siun kanssa ainakaan iloiseen sävyyn. Olisit voinut vastaukset mietintöihis kysyä vaikkapa pojan isältä, kun kavereita vielä olette.

   Poista
  3. No jos tää on julkinen blogi nii eikö tänne saa kommentoida?

   Poista
  4. Heidi, luulis sinun ymmärtävän tän tilanteen. Myö ei pidetä toisistamme, niin silloin emme myöskää pidä minkään sorttista yhteyttä. Ei miulla kävis mielessäkään tulla kirjottelee siun blogiin yhtään mitään, koska yks; siun asias ei kuulu minulle ja kaks; ei kiinnosta.

   Pahoittelen nyt jos loukkasin tai jotain vastaavaa, mut siun vuosien takaset teot on syy siihen, et haluun pysyy siusta mahollisimman kaukana. Ens kerralla, ole kiltti äläkä ilmoita olemassa olostasi.

   Poista
 4. Jos ette somen ulkopuolellakaan tule toimeen, niin MIKSI tulla kyseenalaistamaan (provosoimaan) tänne? On se perkele kumma.

  VastaaPoista
 5. Miun mielestä on jokaisen oma asia kuinka usein lapsi on hoidossa päiväkodissa. Omani on kolme kertaa viikossa mutta ei välttämättä aina mene hoitoon. Ja jos itse olen kipeänä saattaa mennä hoitoon tai sitten pidän kotona, vähän vaihtelee. Ja lapselle on hyväksi olla oman ikäistensä seurassa,eri asia jos on paljon lapsikavereita niin sitten. Mutta esim me emme tunne kuin yhden perheen joilla on lapsi ja näemme harvoin. Mein lapsi ainanki nauttii päiväkodista kun saa leikkiä muiden kanssa. Meillä hoitoaika on 6.5h.

  Ja mikä tuo "9h on pitkä aika lapselle olla päiväkodissa". Ei se rasmus ole ainut lapsi joka siellä on noin pitkään. ihmiset kuitenkin käy töissä ja ne työt nyt kestää sen 8-9h.Joten tuo oli mielestäni melko turha noteeraus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan ihmiset jotka käy töissä.

   Poista
  2. Heidi, me käymme molemmat Jeren kanssa töissä.
   Minä tosin en ole palkkatöissä, mutta töissä kuitenkin.

   Jokainen itse päättää kuinka tienaa elantonsa.
   Minä en halunnut etsiä mitään väliaikaista työpaikkaa puoleksi vuodeksi, se on älytöntä. Hankin ensin ammatin, jonka jälkeen vasta etsin itselleni palkkatyön, jossa pyrin pysymään monta vuotta. En halua hyppiä työpaikasta toiseen, niinkuin eräät tekevät.

   Poista
  3. Ja mitä minä olen kuullut sinun elämästäsi, niin sinuna olisin ihan hiljaa.

   Poista
  4. Siis mitä. Vieläkö kitiset täällä?

   Poista
 6. Oothan sie töissä, kun saat siitä korvauksenkin vaikka se nimitys ei ole palkka. Toinen vaihtoehto olis sit olla kokonaan ilman päivärahaa ja kulukorvausta kotona pojan kanssa. Varsinkin, kun oot niin taitava käsistäsi, haluat toteuttaa itseäsi ja ilahduttaa muita valmistamalla käyttöesineitä myyntiin sekä tekemällä tilaustöitä. Tämän lisäksi vielä sydämellä teet vapaaehtoistyötä Irtihuumeista ryhmässä ja se on työtä mihin kaikki ei edes pysty sillä siinä tarvitaan paljon myötätuntoa ja isoa sydäntä sekä kykyä nähdä myös narkomaani ja läheinen arvokkaana yksilönä. Tähän työhön olet kouluttautunut ja olet vielä lisäkouluttautumassa ensi kuussa huumeidenkäyttäjien tukihenkilöksi. Nämä on hienoja asioita mitä voi tehdä opiskelupaikkaa odotellessa, kun niitä ihan "normi" töitä ei ole tarjolla ja viime syksynä opiskelupaikkaa et saanut, kun alaikäiset olivat etusijalla.

  VastaaPoista

 7. Ihmetystä herättää miksi lukea toisen blogia jos ei muuten tekemisissä vai onko jotain uteliaisuutta toisen ihmisen elämään. Itse luen vaan niiden blogeja joiden asiat ja elämä kiinnostaa �� . Ja lapsilla on vielä oikeus olla tarhassa vaikka ois molemmat vanhemmat työttöminä. Mikä ihme se on että lapsi on tarhassa hoidossa josta saa virikkeitä toisten lasten kanssa leikkien. Työ kuin työ vaikka siitä ei palkkaa makseta. Niinhän itse sanon monesti että menen töihin ja juuri oikeisiin tai vapaaehtoiseen työhön, ei sitä joka kerta tartte selittää mikä juuri on kyseessä, oikeat ystävät sen tietävät ��

  VastaaPoista
 8. cirnAKNEA SIE OOT ÄÄLIÖ

  VastaaPoista