sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

syyt ja kuulumiset

Heimoi kaikki. Ja terve taas pitkästä aikaa.. teitä joitain varmaan kiinnostaa mitä meille kuuluu. Ollaanko viel yhessä ja miten lapsilla menee.. jotkut lukiat haluaa varmasti myös tietää miksi tänne ei oo tullu uusia postauksia.

Mirkan kuumiset:
1. Edelleen töissä. Sopimusta takana 10kk ja edessä 2kk (+1kk kesäloma)
2. Aloittanut laihdutuksen (pyöräily+sali)
3. Laihtunut 5kg
4. Värjännyt hiukset 2 kertaa (sininen ja violettisininen)
5. Suunnittelee syntymäpäiviään kovasti
6. Kattonut 2kkn aikana neljä eri sarjaa tuotantokausineen
7. Hyväksytty kouluun :)
8. Ei edelleenkään autoa

Jeren kuulumiset:
1. Kesälomalla
2. Ylläpitää pelikanavaansa
3. Päivittänyt koneen osia
4. Ostanut uuden näytön

Rasmuksen kuulumiset:
1. Oppi ajamaan ilman apurenkaita
2. On puolipäiväsenä tarhassa
3. Ylivilkkaus- epäilys

Adessan kuulumiset:
1. On meillä useammin kuin pitäisi
2. Kesälomalla tarhasta
3. Vierailemassa toisella puolella Suomea.


SYYT TAUKOON:

1. Jere pelaa ja kuvaa
2. Mirka kattoo sarjoja, käy salilla ja pelaa
3. Perhe menee edelle
4. Laiskuus ja saamattomuus

Kiitos ja hei.
Xoxo Mirka

6 kommenttia:

 1. Miten päädytty ylivilkkaus epäilyyn? Neuvolan tms toimesta? Millä lailla ylivilkkaus ilmenee pojalla? Meinaan täällä veikataan samaa mut en saa neuvolaa tms uskomaan kun kyseessä 5v poika. On siinä iässä että on riehakas mutta kun omasta ja lähipiirin kesken tässä on muustakin kyse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin juttelin neuvolassa ja siellä sitten tehtiin lähete lasten ja nuorten talolle. Siellä käyty nyt kahteen otteeseen. 1. Ensi tapaaminen ilman lasta, kertomien tapauksesta ja 2. Työntekijä käy tarhassa seuraamassa lasta päivän ajan ja sitten tavataan vanhempaa ja kerrotaan tilanne. Tilanne meillä on, että työntekijä on sitä mieltä että ylivilkkautta on. Eli käyvät uudestaan sitten syksyllä tapaamassa poikaa ja sitten mietitään lääkärille menoa, joka pojan tapaamisen jälkeen antaa jos antaa diagnoosin.

   Poista
  2. Ylivilkkaus Rasmuksessa ilmenee joka paikassa (paitsi mummilla)
   1. Pitkään istumine vaikeaa
   2. Pompitaan leikistä toiseen
   3. Omissa ajatuksissa
   4. Ei pysty rauhottumaan (tarha)
   5. Ärsykkeet häiritsee liikaa
   6. Tarhassa ruokailu ei onnistu eikä kyl kotonakaa
   7. Haahuilee
   8. Kova ääninen ja riehakas
   9. Tarkassa tehtävässä jaksaa vain hetken (piirtäminen)
   10. Juteltaessa keskittyy sivuärsykkeisiin eikä itse jutteluun.

   Poista
 2. Okei. Tääl on iha sama juttu. Ihan sama mihin mennään ni ei pysy paikoillaan. Päiväkodin juhlissa tai ihan missä vaan vaikka kahvilassa missä pitäis istuu paikallaan niin ei istu. Juoksee ees taas tai keikkuu penkillä. Kaupassa käyminen on ihan mahotonta kun ei oo vieres ja vaa juoksee pitkin kauppaa. Sanoo aina vaan että "mie yritän". Piirtäminen on kans sellasta että ei tee sitä kauan. Seilaa leikeistä toiseen. Ruokailut sujuu mutta joutuu sanomaan kokoajan että syöhän nyt. Tarhassa on sanottu myös että ei haluis askarrella tms vaan leikkiä mielummin (välillä yksin). Harvoja videoita kattoo istuen, yleensä tekee jotain muuta.
  Lisäks meillä kovat äänet tuottaa ongelmia. Hiustenleikkuukone, ruohonleikkuri jne. Imuristakin aina valittaa et pitää liian kovaa ääntä.
  Neuvolassa viimeeks sanoin ni hyö sano että ihan normaalilta vaikuttaa. Että tuossahan se nätisti leikkii, vähän villi niinkun 5v pojat yleensä. Niitten pitäs olla näkemässä mein jokapäivästä toimintaa niin ne näkis et on paljon vilkkaampi ku tuon ikäset yleensä. Turhauttavaa kun ite ja lähipiiri on sitä mieltä et ylivilkkautta pakko olla mut kukaan ei usko :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Nyt ollaan saatu tuota Rasmuksen ylivilkkaus asiaa eteenpäin.
   Rasmusta on käyty nyt kahteen otteeseen tarhassa seuraamassa ja siellä huomattu selvää vaikeutta. Rasmus on saanut tarhaan mm oman painopeiton jaloille, jotta istuis paikoillaan pelkillä. Rasmus on viettänyt tunnin alan ammattilaisen kanssa, tehden tehtäviä ja niiden ansiosta huomattu, että ylivilkkautta on. Jatkotoimenpiteet jatkuvat sitten vuoden kuluttua, kun on tarpeeksi vanha diaknoosin saamiseen (jos edes saa)

   Poista
 3. Päivittäkää saatana

  VastaaPoista