lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulukalenteri ~ Luukku 10

Tervetuloa Alusta Loppuun joulukalenteriin

Luukku 10


Eilen lähti liikkeelle Facebookissa Jouluruno.

"Hei tyypit!
Nyt kirjoitetaan Jouluruno. Runo alkaa ja jatkuu näin OLIPA ISO... 
Jatka tarinaa YHDELLÄ sanalla, lisää sitten tämä aloitus omalle seinällesi ja katso millaisen tarinan sinne saat "

Tarkoituksena on siis saada aikaiseksi hieman erilainen jouluruno, kuin nämä perus sellaiset.
Monesta joulurunosta tulee melkeen jopa tarina.

Omalle seinälle tullut runo:

Olipa iso pukki joka nauroi äänekkäästi housuttomana koska oli humalassa taas. Vaikka lupasi muorille olla porojen seurana navetassa. Kuitenkin pukki pieksi ilotyttöjä alasti innoissaan  seuraavana täysin pilvettömänä alkoholistina. Kun rahat menivät taas torttuihin ja muorin silikooni anaaliin, koska se valtava himo muorin kainalossa haisi kuin pipari. Jossain kaukana piereskelevä Joulupukki huoransa kanssa katsoi kuuta.
 
FB kaverin seinälle tullut runo:

Olipa iso lahja kuusen alla, huokasi tonttu ja meni saunaan. Heitti löylyä ja pieraisi koska olihan syönyt lanttulaatikkoa joka oli homeessa, mutta tuoksui herkulliselta. Silloin halusin päästä lumihankeen housut kainalossa. Kakat hangella haisten maksalaatikolta, koska olin syönyt liikaa ja kaivanut nenää ja koskettanut itseäni sieltä.

FB kaverin seinälle tullut runo:

Olipa iso mansikka, joka halusi kasvaa joulurahkaan, joka olikin oikeasti muorin tomaatti. Joulupöytään kauniisti tuodessa, linnaan astui bussissa asuva tonttu. Ulkona oli lumisessa huopatossussa pieni siili, joka itki kadotettua...


FB Sydämeeni joulun teen- ryhmän seinälle tullut runo:

Olipa iso paketti, joka oli kauniisti paketoitu. Punainen, vihreä yllätys odotti ikkunassa lapsukaisia. Lumipallo heitettiin naapurin rouvan ikkunaan. Jalka oli puutunut istumisesta linja-autossa. Lumihangessa näin kissan, joka bussikuskin säikäytti. Tonttu katsoi, hyppäsi ikkunaan ja tomerasti riemastui näkemästään, kunnes latvaan syttyi suuri tähti, joka loisti joulun. Katseli tähti, tonttu Tomera kulki polkua, jossa edelleen siinä etsien joulun tunnelmaa. Kunnes hän huomasi, että pieni lapsi meni ajelulle ja halusi koiran, jolle taivaalta satoi. Kilisevät kulkuset, mutta kilinä loppui yht'äkkiä. Helinä keiju voimistui, kunnes oli mummilaan aivan kännissä menossa. Pyöräilemässä jäällä taivaan Hupulainen katsoi outoa äärrettömyyteen katoavaa tähteä, tähtisumua, hevosia. Lahja joulupukin hetkeä. Pajassa paketointi alkoi olla valmista, kunnes poro, tonttu saapui korvatunturille. Kynttilät täytyi sytyttää ja ojentaa muorille, jotta hän olisi iloinen. Joulupukki, joka saa kaikki hymyilemään, samoin kuin muorikin on ihana. Piparit tuoksuvat hyvältä purkissa. Kädet kutovat sukkaa pikku pojalle. Antoi kummitäti suklaata. Rakensivat valtavan kakun pohtien mitähän sitä seuraavaksi tekisi? Ehkäpä syön joulumuorin viimevuotisen graavilohi piparukon. Homejuusto ällöttää, haiskahtaa vanhalta sukalta, jonka elämä on vanhettanut. Ihan huolella kypsytettyä juustoa. Juustoa nautittavaksi piparin keralla, kunnes homejuusto, viikunahillo, pyöreä joulupallo maistui entiseltä kalakukolta. Mutta piimää maisteltiin ja haisteltiin hapanta kamaa, kunnes tontut aloittivat Nissepolkan huopakatolla, jolla käytiin porot harjaamassa. Petteri meni piiloon suojaisaan talliin, vaikka Petterillä oli takkuturkki mukana. Se halusi glögiä ja porkkanoita laatikkoon, pipareita punaiseen rekeen. Mutta mitäs sitten sattuikaan? Tonttu kuunteli ikkunan takana lasten iloista kiljahtelua ja myhäili tyytyväisenä nurkan takana, miettien mitä kummaa pihalla tapahtuukaan. Kuusen juurella oli. Siellä seikkailee varmaankin. Tonttu Tomera kilistelee, sen huopikkaat olivat punaiset ja niillä se sipsuttaa hiljaa, ettei lapset huomaa tonttua ja lorupussia kädessä.

Joulu on yhdessä viettämisen aikaa ja ylensyöntiä, mutta älkää lihottako itseänne porsaaksi, koska voi tulla raskaaksi. Olo tukala, kuin tuhkimolla ja tontulla tanssiessa kuusen alla, loisteessa tähtösten. Alla luminen maa kimmeltää, kuin pallo, säihkyvänä. Silmät tuijottaa revontulia taivaalla. Metsästä kuului laulua lintusten ja omituista rapinaa. Kuului kilikellojen helinää. Ääntä päästämättä hiipi hiljaa tonttu, ahkeroi majan lahjapajassaan hyräillen joululaulua varpusesta jouluaamuna ja kuuli muorin huutavan apua. "Pukin porot! Mitä, piparit ovat karanneet!"
Pukki nauraa hörötti ja muori hekottaa hersyvästi. "Eipä hätää tontut. Pärjään pahemmastakin, koska selviää huutamalla avukseen pelastakaa Lapset RY:n" Petteri orpo, jonka oma muori joka ilta karkailee Muori pubiin. Pihalle bilettämään tuli, vaipui hankeen hiljalleen, lunta lohduttaen tähtitaivaan alle. Vällyjen lämmöstä huokaisi. "Mahtaako Joulu nyt saapua? Minulle tupsahtaa tossu" Upposi hankeen ja tonttu kurkki lumesta ylös. Samassa poro suhahti ohitse metsään kovaa vauhtia niin, että pelästyivät vinkuen. Pukki kupsahti hankeen mahalleen. Kaukaa kotoa ikävöiden muoria, pyyhkien lunta, silmäkulmiaan miettien "Olen samalla yllättynyt ja iloinen, mutta tarvitsen apua tontuilta, koska he tietävät lahjojen olevan porojen mukana" Kuiskasin matkalla tunturille jouluisen hetken miettien. "Olenko eksynyt sittenkin vai ovatko porot ymmärtäneet mennä reitin varrella takaisin Joulupukin Korvatunturille?" Kuka soittaa? Haloo, vastaa se, joka hiljaa ähisee, astelee ja metsästä laukkaa valkoinen hevonen, selässään kuiskii haltija viitassaan. Vilautti kultapiiskaan kadoten, kilautti kelloa, joka kutsui. Kajahti ja silloin lapset huusivat "JIPII" Lahjat säkeissä odottamassa, löysivät jokainen pienen piparin. Paketin saivat uunissa, tuoden muistot esiin, lapsuuden ihanat, lempeät ajat. Kun joulu perheen kanssa. Menin syömään kirkkoon, katsomaan ravintolaan kauniita porkkanoita, jotka maistuivat homeelta. En syö, sanoi pappi, oltuaan joka päivä vessassa ilman housuja, pahoinvoivana porkkanoista. Jokatapauksessa helpotti käydä asioilla vessassa. Jouluna voi leipoa pipareita ja torttuja, muttei ollut taikinaa vessassa. Apua, huusi kanttori papin tullessa esiin ehtoollisen jaettuaan. Joulusaunassa äiti kertoi uutisen; "Meille joulusaunassa tänäyönä saapui uusi vauva, joka näyttää Jeesukselta" Olemme kaikki suunnattoman ylionnellisia ja mummo pyörtyi. Avustaja kapaloi väärin. Isä teki pontikkaa vaarille juhlan kunniaksi, äiti ei tiennyt.
...jatkuu vaikka kuinka pitkään...

XOXO Mirka
PS. 14 yötä jouluun ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti