perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulukalenteri ~ Luukku 9

Tervetuloa Alusta Loppuun joulukalenteriin

Luukku 9


Joka vuotiset joulukoristeet.

Joulukuusi

Tietenkin tekokuusi, sillä se on helppohoitonen ;D
Aikaisemmin meillä oli valkoinen, mutta annoin sen muuton yhteydessä uuteen kotiin. Nyt meillä on tämä vihreä, joka vaihtaa koristuksiaan joka vuonna. Viime vuonna meillä oli tätini Piian tekemät vanerista. Joulukuusia, tähtiä ja lumiukkoja. Nyt meillä on Amerikkalainen koristus, eli kuusi täyteen kaikkea mahollista :)

Pienkoristeet

Joka vuonna nostan palakalenterin pöydälle, osottamaan joulun päivämäärää.
Myöskin kynttelikkö kuuluu joulun aikaan. Omani oli mennyt rikki, joten nyt Jeren perhekalleus, jonka hää oli saanut isänsä edesmenneeltä sedältä. Myöskin pieni posliininen enkeli on koristanut pöytää parin vuoden ajan. Sen Jere oli saanut pikkujouluistamme muutama vuosi sitten :)

Uutena juttuna on nyt nuo hopea lumihiutaleiset pöytäliinat, jotka on löytäny paikkansa keittiön sisustustakan päältä, lipastolta ja ruokapöydältä.Tätini Piia oli tehnyt joululahjaksi roikkuvan tonttutytöt koriteen ja seisovan ison tontun
(samalla kaavalla kuin ikkunaan tehdyt pahvitontut) <
tykkään :)

Jouluset taideteokset

Äitini piti aina joulusin seinällä miun tekemää tonttua ja joitakin muita teoksia ja nyt itse olen alkanut tekemään samaa :) Rasmuksen ja Adessan monet jouluset piirustukset koristaa keittiötä. Viime vuonna päätin aloittaa lasten kanssa tekemään joulupukki evoluutiota ja joulukuusen kasvukäyrää.
Eli joka vuosi tehdään samalainen taideteos ja vuosien varrellahan taidot kasvaa ja kehittyy.

Kaksi ensimmäistä Adessan 2015 3v  ja 2016 4v
kaksi viimeistä Rasmuksen 2015 4v ja 2016 5v

Joulupukki

Oma aarteeni.
Isäni oli saanut kyseisen pukkikynttilän omalta Valentina mummolta ja
jotenkin se sitten kulkeutui miulle ja sitä oon tässä monet vuodet vaalinut, vaikka kovin kärsinyt se jo onkin. Mut tässä siis koriste, mitä en koskaan, EN SIIS KOSKAAN ikinä hävittäis pois.

Millaisia koristeita teillä ilmestyy joulusin pöydille?

halipusut tonttuset - Mirka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti